Business Internaţional

Poliţiştii din Grecia avertizează oficialii UE şi FMI: "Vom emite mandate de arestare pentru o serie de infracţiuni"

Poliţiştii din Grecia avertizează oficialii UE şi FMI: "Vom emite mandate de arestare pentru o serie de infracţiuni"

Foto: Andrei Pungovschi

Autor: Gândul

10.02.2012, 19:13 1719

În ciuda faptului că politicienii greci au reuşit, joi, să ajungă la un acord cu privire la măsurile de austeritate necesare pentru evitarea falimentului, miniştrii de Finanţe ai zonei euro au respins forma curentă a înţelegerii spunând că acestea nu vor fi de ajuns pentru a putea scăpa statul elen de datoria publică nesustenabilă, informează Reuters.

Violenţele au început astfel din nou în Grecia unde, în cursul zilei de vineri, mai mulţi tineri au aruncat cu pietre în membrii forţelor de ordine în Piaţa Syntagma. Protestele vin după ce muncitorii, care fac parte din unul dintre cele mai mari sindicate din Grecia, au intrat recent în grevă generală timp de 48 de ore, informează Gândul.

Reprezentanţii sindicatului poliţiştilor din Grecia au anunţat, la rândul lor, că vor emite mandate de arestare pe numele oficialilor Uniunii Europene (UE) şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) din cauza măsurilor de austeritate pe care vor să le pună în practică.

"Din moment ce continuaţi această politică distructivă, vă avertizăm că nu ne puteţi obliga să luptăm împotriva fraţilor noştri. Refuzăm să fim împotriva părinţilor noştri, a fraţilor noştri, a copiilor noştri sau a oricărui cetăţean care protestează sau care cere o schimbare a politicii... Vă avertizăm că în calitate de reprezentanţi legali ai poliţiştilor greci, vom emite mandate de arestare pentru o serie de infracţiuni... cum ar fi şantaj, abolirea ascunsă sau erodarea democraţiei şi a suveranităţii naţionale", au scris membrii sindicatului poliţiştilor din Grecia într-o scrisoare.

Ameninţările sunt însă mai mult simbolice decât realiste având în vedere faptul că este nevoie de acordul unui judecător pentru ca poliţiştii să poată obţine mandatele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO