Business Internaţional

Poliţia elenă: Adrese IP din România, la originea atacurilor asupra registrului de permise de emisii

Poliţia elenă: Adrese IP din România, la originea atacurilor asupra registrului de permise de emisii

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

31.01.2011, 15:09 69

Halpys Cement, subsidiara elenă a Italcementi,a raportat furtul a circa 300.000 de permise europene deemisii de gaze cu efect de seră din registrul grec alpermiselor, iar poliţia de la Atena a identificat mai multeadrese IP din România ca fiind la origineaatacului informatic, transmite Reuters.

"Au fost furate aproximativ 300.000 de permise, dar aceasta estenumai o estimare iniţială. Investigaţia este în derulare. Din ceeace ştim, suntem singura companie elenă căreia i s-au furatpermise", a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt aHalpys.

Ea nu a precizat exact când s-au furat permisele,evaluate la circa 4,4 milioane euro, însă a adăugat că registrulelen a informat compania în legătură cu "tranzacţii neobişnuit demari" pe contul său pe 18 ianuarie.

Piaţa spotdin UE a permiselor de emisii poluante esteînchisă de zece zile după furtul de permise din registrele maimultor ţări la jumătatea lunii ianuarie în urma unor atacuriinformatice. Paguba este estimată la un total de până la 45milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO