Business Internaţional

Poliţia din Manchester: Este foarte clar că investigăm o reţea în legătură cu atentatul

Poliţia din Manchester: Este foarte clar că investigăm...

Autor: Andrei Ionascu

24.05.2017, 17:39 50

"Este foarte clar că investigăm o reţea în legătură cu atacul cu bombă şi sunt în derulare o serie de percheziţii în acest sens. Pot să confirm şi că una dintre victime este un ofiţer de poliţie, dar nu voi spune despre cine este vorba, în semn de respect faţă de familia victimei. Am contactat doar familiile persoanelor ucise şi rănite în atacul din Manchester", a declarat Ian Hopkins.

Şeful poliţiei din Manchester a precizat că forţe militare vor păzi o serie de obiective majore din Marea Britanie, dar această măsură nu vizează şi centrul oraşului Manchester.

"Nivelul de activitate în această investigaţie este intens. Oamenii din comitatul Greater Manchester vor observa o creştere semnificativă a numărului de forţe armate. Armata va păzi zone importante din Londra şi din nordul Angliei, în condiţiile creşterii nivelului de securitate la <<critic>>. Totuşi, personalul militar nu patrulează în zona Greater Manchester şi nici nu există planuri în acest sens", a mai spus Ian Hopkins.

Marţi, 22 de oameni au murit, iar 119 au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena. Britanicul cu origini libiene Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, este suspectat de comiterea atacului sinucigaş. Patru bărbaţi au fost reţinuţi în Manchester, fiind suspectaţi de legături cu autorul atentatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO