Business Internaţional

Plecarea din Rusia devine tot mai dificilă: Guvernul rus a decis adoptarea unei noi taxe pentru companiile străine cu un profit de peste 1 miliard de ruble

Plecarea din Rusia devine tot mai dificilă: Guvernul rus...

Autor: Valeriu Dănilă

20.04.2023, 19:46 972

Rusia vine cu o altă supriză pentru companiile străine care vor să plece: O să le introducă acestora o nouă taxă, pe lângă cerinţa de a vinde cu 50% mai ieftin şi de a avea aprobarea guvernului pentru a pleca, scrie Bloomberg.

Această taxă se va aplica şi celor care sunt în curs de negociere a unui exit, potrivit unor persoane familiare cu planul.

Confruntat cu un exod al companiilor străine după invadarea Ucrainei, guvernul rus a început să împună o „contribuţie voluntară” la buget. Astfel, s-a format o coadă de companii care doresc să plece cât mai repede din ţară. Printre acestea: Volkswagen, UniCredit şi Raiffeisen.

Deşi taxa va intra în vigoare abia din 2024, companiile au opţiunea de a o plăti anul acesta la jumătate din valoare. Afacerile al căror profit a depăşit 1 miliard de ruble sunt supuse impozitului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO