Business Internaţional

Platforma de videoconferinţe Zoom a făcut mai mulţi bani în ultimele trei luni decât în tot anul 2019

Platforma de videoconferinţe Zoom a făcut mai mulţi...

Autor: Eduard Ivanovici

01.09.2020, 14:23 120

Serviciul de videoconferinţe Zoom a înregistrat creşteri masive în 2020, alimentate de numărul tot mai mare de oameni care au lucrat de acasă în timpul pandemiei de COVID-19. Compania a făcut mai mulţi bani în ultimele trei luni decât în tot anul 2019, reuşind să bată predicţiile deja optimiste ale analiştilor, scrie The Guardian.

Platforma a raportat creşteri de 0,92 dolari per acţiune, peste estimările iniţiale de 0,45 dolari. Vânzările au crescut în ultimul an cu 355% până la 663,5 milioane de dolari, cu mult peste predicţiile companiei de 500,5 milioane. Între timp, acţiunile au crescut de aproape patru ori anul acesta.

Zoom a declarat că a încheiat ultimul trimestru cu aproximativ 370.000 de utilizatori care au avut peste 10 angajaţi, numărul fiind de patru ori mai mare comparativ cu datele din aceeaşi perioadă a anului trecut. Datorită ultimelor rezultate, platforma şi-a actualizat target-ul de venituri pentru anul fiscal 2021 de la 1,78-1,80 mld. dolari la 2,37-2,39 mld. dolari.

Compania s-a poziţionat în centrul unei serii de controverse luna trecută, declarând că nu îşi va mai vinde produsele în mod direct către clienţii din China continentală şi îşi va oferi în schimb serviciile de videoconferinţe către partenerii terţi.

Anterior, directorul executiv Eric Yuan recunoştea că unele date ale utilizatorilor au fost direcţionate „din greşeală” prin serverele din China.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO