Business Internaţional

Platforma de rezervări online Airbnb anunţă că va găzdui gratuit 20.000 de refugiaţi afgani. Brian Chesky, CEO: Sper că acest lucru va inspira şi alţi lideri de business

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

24.08.2021, 15:02 147

Gigantul american Airbnb plănuieşte să găzduiască temporar 20.000 de refugiaţi afgani, a declarat CEO-ul companiei, Brian Chesky, potrivit CNBC.

Refugiaţii vor fi adăposţi în proprietăţile listate pe platforma Airbnb, iar costurile vor fi suportate exclusiv de companie, conform unui tweet publicat de Chesky, care însă nu a specificat perioada în care vor fi găzduiţi refugiaţii sau cheltuielile din spatele deciziei.

Luni, Statele Unite au anunţat că au evacuat circa 48.000 de oameni din Afganistan de-a lungul ultimelor zile, iar mii de oameni încearcă în continuare să părăsească ţara, temându-se de represaliile talibanilor aflaţi la putere.

 

Principalul punct de plecare este aeroportul din Kabul, unde s-au adunat mulţimi uriaşe de oameni în ciuda unui val înăbuşitor de căldură. Talibanii au setat termenul limită al decolărilor pe data de 31 august şi există temeri că o bună parte din cei care vor să părăsească ţara nu vor fi stare să facă acest lucru din cauza slabelor intervenţii ale comunităţii internaţionale.

„Strămutarea afganilor în Statele Unit şi alte părţi ale lumii este una dintre cele mai mari crize umanitare din timpurile noastre. Avem responsabilitatea de a acţiona. Sper că acest lucru va inspira şi alţi lideri de business. Nu avem timp de pierdut”, susţine CEO-ul.

Indiferent de mărime, o mulţime de companii se grăbesc să susţină victimele din Afganistan, reprezentând o oportunitate de a-şi face publice actele de caritate şi de a-şi îmbunătăţi între timp relaţiile cu publicul.

Airbnb, evaluat în prezent la 92 de miliarde de dolari, spune că a adăpostit pe fondul mai multor crize aproximativ 75.000 de oameni din 2012 încoace.

Presa internaţională: Ce urmăreşte, de fapt, China prin dezvoltarea relaţiilor cu talibanii

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO