Business Internaţional

Platforma de criptomonede Poly Network vrea să-l angajeze pe hackerul care a reuşit să fure 600 de milioane de dolari de la companie

Platforma de criptomonede Poly Network vrea să-l...

Autor: Alex Ciutacu

18.08.2021, 14:24 247

Platforma de criptomonede Poly Network care a fost jefuită de 600 de milioane de dolari printr-un atac cibernetic masiv vrea să îl angajeze drept consultant pe hackerul care a condus atacul şi îi oferă 500.000 de dolari dacă înapoiază fondurile, potrivit CNBC.

Poly Network este o platformă care permite interoperabilitatea diferitelor blockhain-uri şi prin care utilizatorii pot ajunge să-şi transfere monedele digitale dintr-un sistem în altul printr-un proces de schimb.

Săptămâna trecută, Poly Network a fost victima unui atac cibernetic în urma căruia a pierdut monede digitale în valoare de 600 de milioane de dolari. Concret, hackerul din spatele atacului a descoperit o eroare în codul Poly Network care i-a permis transferarea unor active în propriul wallet.

Acesta este considerat cel mai mare jaf de criptomonede din istorie, depăşind atacul din 2018 în urma căruia platforma de exchange Coincheck a pierdut monede digitale în valoare de 534,8 milioane de dolari.

Cazul Poly Network este mult mai neobişnuit, întrucât hackerul a returnat majoritatea activelor furate. Cu toate acestea, fonduri în valoare de 200 de milioane de dolari sunt blocate în acest moment într-un cont care poate fi accesat doar printr-o cheie deţinută de Poly Network utilizată concomitent cu o cheie deţinută de hacker.

Poly Network încearcă să îl convingă pe hacker să furnizeze parola necesară.

Nu este clar de ce nu a transferat încă ultima tranşă a fondurilor, iar o persoană care susţine că este hackerul a declarat până acum că Poly Network va primi cheia de acces „odată ce toată lumea este pregătită” – însă nu este clar ce înseamnă acest lucru.

Săptămâna trecută, Poly Network a oferit o recompensă de 500.000 de dolari hackerului în cazul în care înapoiază fondurile. Astfel de recompense sunt oferite de obicei de companii celor care le ajută să identifice erori în codul unui software. În mod obişnuit, atacatorul ajută compania să descopere şi să rezolve eroarea înainte ca aceasta să fie anunţată public.

Totodată, compania s-a oferit să îl angajeze pe hacker drept principalul consultant de securitate al Poly Network.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO