Business Internaţional

Platforma de comerţ online Wish, fondată de un fost inginer Google, se pregăteşte să îşi facă debutul pe bursă cu o evaluare de 14 miliarde de dolari. La cât poate ajunge preţul unei acţiuni

Platforma de comerţ online Wish, fondată de un fost...

Autor: Eduard Ivanovici

09.12.2020, 15:54 253

Platforma de e-commerce Wish ţinteşte o rundă de investiţii de 1,1 miliarde de dolari pe măsură ce se pregăteşte să se listeze pe bursă cu o evaluare de 14,07 miliarde de dolari. Anterior, compania a fost evaluată la 11,2 miliarde de dolari, scrie CNBC.

Aplicaţia plănuieşte să vândă 46 de milioane de acţiuni, preţul urmând să fie cuprins între 22 şi 24 de dolari. Compania-mamă ContextLogic intenţionează să listeze acţiunile pe Nasdaq sub simbolul bursier „WISH”.

Wish, fondat în 2010 de Peter Szulczewski – fost inginer al Google, este un serviciu online care oferă o gamă largă de produse cu preţuri reduse, de la electrocasnice şi obiecte decorative la smartphone-uri şi articole de îmbrăcăminte.

Platforma vinde un număr extrem de mare de produse pentru doar câţiva euro, încercând astfel să atragă clienţi cu venituri mici şi medii care caută alternative la giganţi precum Amazon.

Compania va debuta pe bursa din New York într-un moment în care comerţul virtual a crescut masiv datorită restricţiilor lansate pe fondul pandemiei de coronavirus, eveniment ce a redirecţionat tot mai mulţi oameni spre mediul online.

În primele şase luni ale anului, Wish şi-a mărit catalogul la peste 150 de milioane de produse, vânzând circa 1,8 milioane de articole în fiecare zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO