Business Internaţional

Planul grupul Metro de a se diviza întâmpină opoziţie

Planul grupul Metro de a se diviza întâmpină opoziţie

Autor: Departamentul Economic

23.09.2016, 14:40 135

Retailerul a prezentat la începutul lunii septembrie un plan detaliat despre cum ar dori să se separe în entităţi de electronice şi bunuri alimentare. Divizia de alimentare va fi condusă de Olaf Koch, în timp ce activităţile de electro-IT vor fi supervizate de Pieter Haas.

„După ce a fost finalizată cu succes faza de analiză a acestui proces, divizarea Metro Group în două entităţi independente, puternice şi listate la bursă începe să prindă contur, detaliile privind acest proces fiind puse la punct”, spuneau la începutul lunii oficialii companiei.

Divizia principală care ar urma să rămână din Metro s-ar focus ape Media Markt Saturn, cel mai mare retailer european de electronice, cu un venit anual de 22 de miliarde de euro şi peste 1.000 de magazine pe continent. Metro deţine 78% din retailer, în timp ce restul de 22% este deţinut de miliardarul german Erich Kellerhals prin compania sa Convergenta Invest.

Koch spune că separarea este necesară pentru a creşte vânzările şi profitul. Anunţul a fost făcut public iniţial pe bursă în luna martie.

Acum însă, Kellerhals se opune planuluilui Kock pentru că vrea ca profitul Media Markt Saturn să fie reinvestit în afacere în loc să fie plătit către Metro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO