Business Internaţional

Plan fără precedent în Germania: Berlinul vrea să se împrumute 471 mld. euro în 2021

Plan fără precedent în Germania: Berlinul vrea să se...

Autor: Eduard Ivanovici

17.12.2020, 13:33 1437

Germania se pregăteşte de o serie de emisiuni de obligaţiuni fără precedent în 2021, plănuind să se împrumute peste 471 mld. euro pentru a-şi ajuta economia să treacă peste criza generată de pandemie, scrie Bloomberg.

De asemenea, Germania plănuieşte să vândă o serie de ”bonduri verzi” în luna mai pentru circa 8 miliarde de euro, iar două dintre vânzările de datorii din 2021 vor fi sindicalizate.

Cheltuielile efectuate pentru a limita impactul coronavirusului vor depăşi venitul federal şi vor aduce noul nivel al datoriilor anul viitor la aproape 180 de miliarde de euro.

„Germania trebuie să se pregătească pentru a doua recesiune”, spune Dr. Jorg Kramer, economist-şef al Commerzbank, referindu-se la restricţiile de circulaţie impuse de-a lungul sărbătorilor de iarnă.

În ciuda măsurilor, Germania a raportat joi peste 45.000 de contaminări cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ de la debutul pandemiei până în prezent.

Programul de vaccinare împotriva coronavirusului va începe oficial pe 27 decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO