Business Internaţional

Pieţele emergente au reuşit să atragă 3,5 miliarde de dolari într-o săptămâna, prima creştere de la începutul anului

Pieţele emergente au reuşit să atragă 3,5 miliarde de...

Autor: Vlad Popescu

06.04.2014, 15:07 108

Fondurile de acţiuni emergente au înregistrat intrări nete de 2,44 miliarde de dolari în perioada analizată, cel mai bun rezultat din ultimele şase luni, potrivit datelor EPFR Global, citate de Barclays şi preluate de Wall Street Journal (WSJ).

Fondurile de obligaţiuni au atras totodată 1,06 miliarde de dolari, faţă de ieşiri de 1,11 miliarde de dolari în săptămâna anterioară.

"Investiţiile şi sentimentul din piaţă par că s-au întors în favoarea pieţelor emergente. Însă având în vedere perioada îndelungată de retrageri şi creşterea economică încă modestă de pe pieţele emergente, ar putea fi nevoie de încă două săptămâni de evoluţii bune pentru a confirma un trend", notează analiştii Barclays.

Pieţele emergente au traversat cel mai prost început de an din 2008, cu retrageri masive de capital determinate în principal de decizia Rezervei Federale a Statelor Unite de a reduce programul de achiziţii de obligaţiuni, care va fi eliminat până la finele lui 2014.

Activele emergente au început să-şi revină în ultimele săptămâni, evoluţie vizibilă îndeosebi în Asia, unde monedele din India şi Indonezia au urcat puternic faţă de dolar.

Indicele MSCI al burselor emergente a avansat cu 4,6% în luna martie.

Totodată, îngrijorările privind criza din Ucraina s-au disipat, iar datele economice din SUA, relativ modeste în contextul unei ierni grele, nu au determinat modificări semnificative ale randamentelor obligaţiunilor guvernamentale americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO