Business Internaţional

Pieţele de capital din întreaga lume au sfidat pandemia: Bursele internaţionale au urcat la maximul ultimelot cinci luni

Pieţele de capital din întreaga lume au sfidat...

Autor: Dorin Oancea

11.08.2020, 15:11 306

Bursele mondiale au urcat  marţi la maximul a cinci luni şi jumătate, rantrenate de noul pachet de stimulente fiscale din SUA şi de reducerea tensiunilor dintre China şi SUA, înaintea unei runde cruciale de negocieri comerciale, relatează Reuters.

Un ordin al preşedintelui Donald Trump restabileşte o serie de ajutoare de şomaj îmbunătăţite şi suspendă impozitele pe salarii, ceea ce a iscat entuziasmul investitorilor şi a dus indicele S&P 500 la valorile din februarie.

Indicii pan europeni au crescut cu mai mult de 2%, cele mai bine cotate fiind companiile auto, pe fondul creşterii vânzărilor de maşini din China.

Indicele global MSCI a crescut cu 0,4%, în timp ce un indice asiatic a câştigat aproape 1%. Indicele japonez Nikkei a urcat cu 1,9%.

Oficialii americani şi chinezi vor discuta sâmătă despre primele şase luni ale fazei 1 din acordul comercial.

Optimismul pieţelor bursiere a influenţat şi activele de refugiu, aurul şi alte metale preţioase fiind în scădere cu 1% -3%.

La Bucureşti indicele BET era în creştere la ora transmiterii ştirii cu 1,53%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO