Business Internaţional

Pieţele chineze, zguduite de decizia Moody’s de a tăia ratingul suveran al Chinei

Pieţele chineze, zguduite de decizia Moody’s de a...

Autor: Catalina Apostoiu

25.05.2017, 13:35 311

Pieţele chineze au resimţit puternic impactul deciziei agenţiei de rating Moody’s de a retrograda ratingul de credit al celei de-a doua mari economii a lumii, China, înainte de a se reechilibra uşor, scrie Financial Times.

Moody’s a redus calificativul Chinei cu o treaptă de la Aa3 la A1 şi a anunţat că se aşteaptă ca “soliditatea financiară a ţării să se erodeze într-o oarecare măsură în anii următori, datoriile la nivelul întregii economii continând să crească pe măsură ce creşterea potenţială va încetini”.

Agenţia şi-a revizuit perspectiva la stabilă de la negativă, spunând că riscurile sunt “echilibrate”. Anunţul a zguduit piaţa bursieră chineză, indicele Shanghai Composite scăzând la un moment dat cu peste 1% înainte de a-şi reveni şi a înregistra o creştere de 0,1%. Materiile prime au intrat sub presiune, investitorii temându-se că încetinirea creşterii chineze va erode cererea.

Decizia Moody’s a adus ratingul de credit al Chinei la acelaşi nivel cu cel al unor ţări ca Japonia, Estonia şi Arabia Saudită. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO