Business Internaţional

Pierderile TUI au crescut in primul trimestru

14.05.2004, 00:00 20



TUI, cel mai mare grup din sectorul turistic european a inregistrat o pierdere de 209 milioane de euro (248 milioane de dolari) inaintea deducerii impozitelor si amortizarilor, conforma estimarilor analistilor si mai ridicata decat cea de 88 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut, cand bilantul TUI a beneficiat de vanzarea participatiei la capitalul companiei Ruhrgas.



Divizia sa de turism a inregistrat o pierdere de 185 milioane de euro, mai restransa decat rezultatul negativ de 252 milioane de euro din perioada ianuarie-martie 2003, care a fost afectata de razboiul din Irak si de epidemia de pneumonie atipica.



"Turismul castiga din nou avant", a mentionat compania, despre care analistii sustin ca are o cota de aproape 24% din piata europeana de turism.



Rezervarile pentru sezonul de iarna au urcat cu peste 6%, in vreme ce rezervarile pentru sezonul de vara sunt deocamdata in crestere cu 3,3%. La finalul lunii martie, progresul era de 2,4%.



TUI, aflat aproape de finalul unui program de restructurare prin care vizeaza sa se axeze exclusiv asupra turismului, a reiterat ca este increzator in ameliorarea rezultatelor in acest an, pe fondul cresterii economiei si a cererii pentru serviciile de turism.



Grupul a consemnat o pierdere neta de 149 milioane de euro in primul trimestru, fata de 96 milioane de euro in intrevalul corespunzator din 2003.



Datoria sa totaliza 3,7 miliarde de euro la finalul lui martie, in scadere cu 100 milioane de euro fata de decembrie 2003. Prin programul de vanzare de active pe care l-a lansat, TUI doreste sa-si reduca datoria la mai putin de doua miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO