Business Internaţional

Pierderea slujbelor din top management duce la divort

28.05.2008, 20:59 13

Avocatii din intreaga lume avertizeaza ca disponibilizarile masive la nivel de top management au dus la un val de divorturi venite din partea sotiilor fostilor directori executivi, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.
Avand in vedere amenintarea care planeaza asupra multor capete de directori si manageri din intreaga lume, ca efect al crizei financiare incepute anul trecut, specialistii in domeniu declara ca multe sotii tinere sunt tentate sa incheie divorturi profitabile inainte ca actualii lor soti sa piarda tot ce au. In plus, numarul divorturilor cu rasunet din lumea conducatorilor de banci si companii este in plina crestere.
Sandra Davis, avocat specializat in divorturi si litigii de la Mishcon de Reya, care a reprezentat-o pe Heather Mills in divortul de Sir Paul McCartney, a declarat ca "sotiile trofeu" sunt panicate de evolutia economica a lumii din ultimele luni.
"Cand se pare ca banii se duc pe fereastra, dragostea pleaca pe usa", a declarat Davis.
"In marile firme de la oras, zvonurile sunt inca doar soptite, dar deja noi cei din bransa suntem mai ocupati ca niciodata", a adaugat avocata. "Stresul financiar din ce in ce mai mare va tinde sa dezvaluie neconcordantele din unele mariaje care au fost de la inceput fie prea deschise, fie prea misterioase in ceea ce priveste aspectul material", a declarat Paula Hall, consilier in cadrul serviciului de consultanta psihologica in relatii Relate.
"Cand parintii observa ca sunt fortati sa adopte un nou stil de viata, cum ar fi de exemplu sa nu-si mai permita lectiile de pian ale copilului, cel mai adesea acestia iau in considerare optiunile disponibile pentru a-si pastra pozitia sociala si stilul de viata cu care au fost obisnuiti", a adaugat Hall.
Numarul anchetelor in care este vizata evaluarea bunurilor partenerului de viata a crescut cu 300% dupa aparitia primelor zvonuri cu privire la valul de disponibilizari, conform firmei de avocatura Pannone.
Cu toate acestea, Miles Geffin de la Mishcon de Reya a declarat ca motivatiile financiare care duc la un divort ar putea veni de asemenea de la partenerii de afaceri.
"Oamenii de afaceri care isi pierd slujbele vad acest eveniment drept oportunitatea perfecta de a se indrepta spre sala de judecata si de a divorta pana cand isi gasesc un nou job, astfel reusind sa plateasca pensia alimentara sub statutul de somer", a mentionat Geffin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO