Business Internaţional

Piaţa de 110 trilioane de dolari pe care pariază Bill Gates, Warren Buffett şi Elon Musk

Piaţa de 110 trilioane de dolari pe care pariază Bill...

Autor: Eduard Ivanovici

03.11.2020, 14:03 6496

Industria vehiculelor electrice (EV) poate atinge în viitorul apropiat la o valoare de 110 trilioane de dolari, iar Tesla se pregăteşte să devină următoarea companie de un trilion de dolari, în condiţiile în care acţiunile au crescut cu peste 300% în 2020 şi nivelul de producţie a atins niveluri record în timpul pandemiei de coronavirus.

Între timp, acţiunile producătorului chinez de automobile electrice Nio au înregistrat un plus de 950% anul acesta, iar Plug Power – o companie americană care fabrică baterii de hidrogen pentru noile generaţii de vehicule – a raportat o creştere de 530% a acţiunilor în 2020, potrivit Yahoo Finance.

În Statele Unite, startup-urile EV se pregătesc să îşi facă debutul pe bursă: producătorul de baterii QantumSpace, susţinut de Bill Gates, a fost evaluat recent la 3,3 miliarde de dolari. Compania a primit investiţii din partea grupului german Volkswagen şi Shanghai Auto, care colaborează cu VW în China.

BYD Company Limited, un constructor chinez de automobile electrice, a anunţat că vânzările din T3/2020 au crescut cu 41% la 6,67 miliarde de dolari, în timp ce profitul net s-a majorat cu 1.362% şi a ajuns la 262,1 milioane de dolari. Firma este susţinută de Berkshire Hathaway, imperiul condus de investitorul american Warren Buffett.

Tesla a vândut în China, prima piaţă auto la nivel mondial, peste 70.000 de unităţi ale ultimului Model 3 şi a ajuns la o cotă de 13% în ceea ce priveşte vânzările de vehicule electrice, însă constructorii chinezi încep să recâştige teren.

În plus, Volkswagen plănuieşte să investească împreună cu partenerii săi din China aproximativ 15 miliarde de euro în piaţa EV în următorii patru ani, compania intenţionând să depăşească Tesla şi să devină cel mai mare constructor de maşini electrice din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO