Business Internaţional

Piaţa criptomonedelor trece de 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în aproape trei luni, după ce preţul unui bitcoin a trecut de 48.000 de dolari

Piaţa criptomonedelor trece de 2.000 de miliarde de...

Autor: Alex Ciutacu

16.08.2021, 12:18 268

Preţul unui bitcoin a trecut iarăşi de pragul de 48.000 de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat de la mijlocul lunii mai şi până în prezent, ceea ce a dus întreaga valoare a pieţei criptomonedelor la peste 2.000 de miliarde de dolari.

Revenirea monede digitale vine după o serie de ieşiri din piaţă care s-au resimţit asupra preţurilor în lunile iunie şi iulie. În urma acestora, bitcoin a ajuns chiar şi sub pragul de 30.000 de dolari – în contextul în care în luna aprilie ajungea la un nivel record de peste 64.000 de dolari.

Creşterea preţului bitcoin a împins în weekend valoarea întregii pieţe la peste 2.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din luna mai, conform datelor agregate de platforma CoinMarketCap.

Piaţa criptomonedelor s-a confruntat cu mai multe turbulenţe în această vară, printre care o nouă ambiţie de reglementare a autorităţilor din China, care au forţat închiderea operaţiunilor de minare de bitcoin de pe teritoriul ţării. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru care bitcoin a scăzut sub nivelul de 30.000 de dolari.

În acelaşi timp, senatul american a votat săptămâna trecută pentru un pachet de legi care propune o serie de amendamente în ceea ce priveşte situaţia fiscală a criptomonedelor.

Pe de o parte, evoluţia din SUA a fost văzută ca o lovitură pentru comunitate, însă o parte din entuziaştii criptomonedelor o văd ca pe momentul în care autorităţile au început să ia în serios această piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO