Business Internaţional

Pfizer şi BioNTech au cerut iniţial 54 de euro pentru o doză a vaccinului anti-coronavirus, de 20 de ori mai scump decât AstraZeneca

Pfizer şi BioNTech au cerut iniţial 54 de euro pentru o...

Autor: Eduard Ivanovici, Mediafax

19.02.2021, 16:55 112

În total, Pfizer şi BioNTech au cerut 27 de miliarde de euro pentru a furniza un număr de doze ce ar imuniza jumătate din populaţia blocului comunitar.

Însă cu un preţ de 54,08 euro, vaccinul Pfizer ar fi fost de 20 de ori mai scump decât o doză a anglo-suedezilor de la AstraZeneca.

„Cred că preţul este dubios şi a fost stabilit dintr-un motiv ce nu poate fi justificat în contextul actual”, spune Wolf Dieter Ludwig, preşedintele Comisiei Medicamentelor din Cadrul Asociaţiei Medicale a Germaniei.

Totuşi, UE a ajuns la un acord cu BioNTech şi Pfizer în noiembrie 2020, iar preţul este ţinut secret şi în ziua de astăzi, însă este estimat la 15,5 euro per doză.

Deşi Pfizer şi-a finanţat de unul singur cercetările şi procesele de testare, BioNTech a primit câteva milioane de euro din partea statului german.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO