Business Internaţional

​Petrolul se prăbuşeşte după eşecul discuţiilor dintre principalii producători

​Petrolul se prăbuşeşte după eşecul discuţiilor...
18.04.2016, 09:41 84719

Preţul petrolului a scăzut cu cel mai mult din ultimele două luni, după ce discuţiile de duminică dintre cei mai mari producători din lume au eşuat şi s-au încheiat fără a atinge un acord, scrie Bloomberg.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai. Galerie FOTO

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ. Galerie FOTO

Contractele futures au scăzut cu până la 6,8% în New York, cea mai mare prăbuşire de la 1 februarie. Summitul din Doha, care a durat mai bine de 10 ore, s-a terminat fără un acord final.

Una dintre cele mai mari dificultăţi în calea atingerii unui rezultat a fost poziţia prinţului saudit Mohammed bin Salman, care nu a vrut să semneze nimic în lipsa unui angajament din partea tuturor producătorilor majori, inclusiv Iran, care a exclus varianta plafonării producţiei.

”Discuţiile sunt o demonstraţie a faptului că guvernul Saudit nu vrea să cedeze cotă de piaţă”, a spus Ed Morse de la Citigroup. ”Ei se tem că dacă vor ceda din cota de piaţă, va fi extrem de dificil să o recupereze”, a mai spus el.  

Preţul petrolului Brent pentru iunie a scăzut cu 3 dolari, sau 7%, la 40,10 dolari barilul.

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO