Business Internaţional

Petrolul la maximul a şase săptămâni, în aşteptarea unei furtuni în Golful Mexic

Petrolul la maximul a şase săptămâni, în aşteptarea...

Autor: Laura Albu

11.07.2019, 12:45 282

Preţul petrolului a atins maximul ultimelor şase săptămâni, după ce platformele petroliere din Golful Mexic au fost evacuate înainte de o furtună, iar incidentul ce a implicat un petrolier britanic în Orientul Mijlociu a amplificat tensiunile actuale, scrie Reuters.

Contractele futurea pentru ţiţei Brent au crescut cu 36 de cenţi, sau cu 0,5%, la 67,37 dolari/baril, dar preţurile au atins şi 67,39 dolari, cea mai mare valoare din 30 mai.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 32 de cenţi, sau cu 0,5%, la 60,75 dolari / baril, cea mai mare valoare din 23 mai.

Cinci nave, despre care se crede că ar aparţine gărzii revoluţionare iraniene, au cerut miercuri unui petrolier britanic să se oprească în apropierea apele iraniene, însă s-au retras după ce o navă de război britanică i-a avertizat prin radio.

Tensiunile se menţin la nivel ridicat în Orientul Mijlociu, după atacurile asupra tancurilor petroliere şi prăbuşirea unei drone a Statelor Unite în Iran, pe fondul retragerii americanilor din acordul cu Iranul menit să pună capăt programului nuclear.

Producătorii de petrol din SUA au redus, miercuri, cu aproape o treime producţia din Golful Mexic. Cincisprezece platforme de producţie au fost evacuate în Golful Mexic, potrivit autorităţilor aericane, înainte de sosirea unei furtuni care s-ar putea transforma în uragan până vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO