Business Internaţional

Petrolul a depasit 53 de dolari barilul

04.03.2005, 00:00 10

Pretul barilului de petrol a depasit pragul de 53 de dolari, la Bursa de Marfuri din New York, pe fondul speculatiilor ca productia nu va putea acoperi cresterea cererii in acest an, informeaza Bloomberg.


Investitorii continua sa cumpere contracte futures cu petrol, mizand pe faptul ca extinderea capacitatilor de productie ar putea dura cativa ani si va veni prea tarziu pentru a satisface cererea in continua crestere. "Nu vom scapa prea curand de preturile mari la petrol", sunt de parere unii analisti. "Daca nu gasese cineva noi rezerve in curand, pretul petrolului va ramane ridicat", spun acestia. In aceste conditii, pretul benzinei a crescut la un nivel record in SUA, pe fondul temerilor in legatura cu inchiderea unor rafinarii din Texas. Un raport al departamentului de energie al SUA arata ca stocurile de benzina ale SUA au crescut cu 973.000 de barili, ajungand la 224,5 milioane de barili, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO