Business Internaţional

Peter Thiel, una dintre persoanele care au pus bazele PayPal în anii ’90 şi omul care a investit la începutul anilor 2000 circa 500.000 de dolari către un student cu hanorac de la Harvard şi un site numit TheFacebook, a ajuns la o avere de 5,3 miliarde de dolari

Peter Thiel, una dintre persoanele care au pus bazele...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2020, 08:00 572

Peter Thiel, omul care a pus bazele serviciului de plăţi PayPal şi unul dintre primii investitori ai Facebook, a ajuns la o avere de 5,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Chiar dacă Thiel este considerat unul dintre cei mai buni investitori din Silicon Valley, palmaresul miliardarului pare să spună o poveste diferită.

În timp ce Thiel a pariat din timp pe SpaceX, Spotify şi Airbnb, averile lui Mark Zuckerberg şi Elon Musk, unul dintre oamenii cu care a fondat PayPal, au ajuns la 104,1 miliarde şi, respectiv, 102,9 miliarde de dolari. Şeful Tesla a înregistrat doar anul acesta o creştere de 75 de miliarde.

„Principala lui greşeală a fost faptul că dorea în permanenţă să îţi demonstreze capacităţile intelectuale. Este o chestiune de orgoliu”, spune Simon Kerr, editor în cadrul Hedge Fund Insight.

Investitorul şi-a vândut aproape întreaga participaţie la Facebook în 2012, când preţul unei acţiuni nu ajunsese la 20 de dolari.  De asemenea, Thiel a creat fondul de investiţii Clarium Capital la scurt timp după ce a vândut PayPal cu 10 milioane de dolari din propriile fonduri. În 2011, activele companiei au scăzut cu până la 400 de milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO