Business Internaţional

Peste 80% intre oamenii care au contractat coronavirusul nu au prezentat niciunul dintre principalele simptome, arată un studiu din Marea Britanie

Peste 80% intre oamenii care au contractat coronavirusul...

Autor: Eduard Ivanovici

17.10.2020, 11:36 12248

Cercetătorii Colegiului Universitar din Londra au ajuns la concluzia că peste 80% dintre oamenii infectaţi cu coronavirus nu au prezentat niciunul dintre principalele simptome ale COVID-19. Oamenii de ştiinţă au folosit datele Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS), potrivit CNBC.

Studiul ia în calcul 36.061 de teste pentru coronavirus şi spune că 86,1% dintre cei care au fost diagnosticaţi pozitiv nu au raportat niciun simptom pe care îl asociem cu COVID-19, cum ar fi tuşitul, febra sau lipsa gustului/mirosului. Din 115 oameni care au obţinut un rezultat pozitiv, doar 16 au raportat unul dintre simptomele „de bază” ale virusului.

„Pentru a reduce transmiterea virusului SARS-CoV-2, este important să îi identificăm pe cei infectaţi. Totuşi, avem puţine informaţii despre proporţia celor asimptomatici şi potenţialul «transmiţătorilor silenţioşi»”, notează cercetătorii.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, oamenii cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani reprezintă 80% din cei testaţi pozitiv, comparativ cu 50% la începutul pandemiei.

În Germania, ţară lăudată în mod constant pentru modul în care a gestionat criza sanitară, vârsta medie a celor testaţi pozitiv este de 40 de ani în prezent, faţă de 50 de ani în luna aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO