Business Internaţional

Peste 80% dintre cetăţenii Rusiei îl vor vota pe Putin la următoarele alegeri prezidenţiale

Peste 80% dintre cetăţenii Rusiei îl vor vota pe Putin...

Autor: Marian Avram, MEDIAFAX

20.12.2017, 10:17 5660

Peste 80% dintre cetăţenii Rusiei îl susţin pe Vladimir Putin în încercarea sa de a câştiga un nou mandat de preşedinte, arată datele unui sondaj publicat, luni, de institutul rus de sondare VTsIOM, relatează site-ul agenţiei Tass.

Potrivit datelor sondajului, aproximativ 83% dintre cetăţenii Rusiei îl vor vota pe Vladimir Putin în cadrul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc în luna martie a anului 2018. În plus, 70% dintre respondenţi au declarat că vor merge în mod sigur la vot.

Vladimir Zhirinovsky se clasează pe locul doi în preferinţele ruşilor, fiind creditat de 4% dintre cei chestionaţi. Acesta este urmat de Gennady Zyuganov, liderul Partidului Comunist, care are susţinerea a aproximativ 3% dintre cetăţenii Rusiei. Restul candidaţilor se clasează sub limita de 2.5%, marja de eroare a sondajului.

Vladimir Putin a exercitat două mandate de preşedinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce preşedinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al preşedintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 şi se va încheia pe 7 mai 2018.

Potrivit Constituţiei Rusiei, orice preşedinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar după o pauză de un mandat poate candida din nou. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-17 decembrie pe un eşantion de 1.800 de persoane cu drept de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO