Business Internaţional

Peste 230 de hectare de teren, restituite de Primăria Sibiu celor deposedaţi în comunism

Peste 230 de hectare de teren, restituite de Primăria...

Autor: Departamentul Corespondenti

05.05.2016, 17:43 158

“După încheierea punerii în aplicare a Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, Primăria Municipiului Sibiu reia punerea în posesie a cetăţenilor cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate în baza legilor fondului funciar. (...) Era o datorie pe care statul trebuia să o plătească către cei care au fost deposedaţi de terenuri în perioada comunistă, iar Primăria Sibiu va realiza acest lucru în perioada următoare”, a declarat presei Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Se vor soluţiona 114 cereri formulate de cetăţenii îndreptăţiţi, suprafaţa totală a terenurilor ce vor fi repartizate fiind de aproximativ 237 de hectare, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu.

„Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din municipiul Sibiu, formată din reprezentanţi ai Primăriei Sibiu, ingineri silvici şi reprezentanţi ai cetăţenilor care au depus astfel de cereri, a primit solicitările din partea celor îndreptăţiţi, a analizat dosarele şi a făcut propuneri de validare către Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Sibiu. După validarea dosarelor de către Comisia Judeţeană, Comisia locală a solicitat Agenţiei Domeniilor Statului Bucureşti terenurile agricole necesare reconstituirii dreptului de proprietate. Terenurile au fost măsurate şi parcelate în funcţie de suprafeţele ce vor fi atribuite viitorilor proprietari. Prin această acţiune de punere în posesie, Primăria Sibiu va soluţiona 114 cereri formulate de cetăţenii îndreptăţiţi. Suprafaţa totală a terenurilor ce vor fi repartizate este de aproximativ 237 de hectare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Potrivit lui Gligore, acţiunea de punere în posesie va începe în a doua jumătate a lunii mai şi se va realiza prin deplasarea în teren a viitorilor proprietari şi a reprezentaţilor Serviciului Cadastru din cadrul Primăriei Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO