Business Internaţional

Peste 15 milioane de oameni au fost vaccinaţi în trei săptămâni. În acest ritm, ar dura aproape 30 de ani pentru a vaccina întreaga planetă

Peste 15 milioane de oameni au fost vaccinaţi în trei...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2021, 12:44 193

Peste 15 milioane de oameni au fost vaccinaţi deja împotriva Covid-19 la nivel global, în ceea ce se conturează a fi cea mai mare campanie de vaccinare din istoria omenirii, potrivit datelor agregate de Bloomberg.

Dintre cele 15 milioane de persoane vacinate, peste 5 milioane se află în SUA, care a început campania de vaccinare în data de 14 decembrie.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja autorizat pentru utilizare în America de Nord, Europa şi Orientul Mijlociu, iar campaniile de vaccinare au debutat în 35 de ţări. La fel ca serul Moderna, care aşteaptă aprobare în mai multe ţări, vaccinul dezvoltat de americani prezintă o eficienţă de 95% în prevenirea infectării.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford a primit prima autorizare majoră în Marea Britanie, în data de 30 decembrie. În acelaşi timp, chinezii au aprobat primul lor vaccin, dezvltat de Sinopharm, iar Beijingul îşi propune să vaccineze 50 de milioane de oameni până la începutul lunii februarie.

În România, campania de vaccinare a început după Crăciun, dar ritmul este lent şi până acum au fost vaccinte doar aproximativ 26.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO