Business Internaţional

Peste 14.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă după ce una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume îşi micşorează forţa de muncă cu 25%

Peste 14.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă...

Autor: Alex Ciutacu

14.12.2017, 18:01 191

Teva Pharmaceutical Industries renunţă la 25% din forţa de muncă, ceea ce se traduce în 14.000 dintre angajaţii companiei din toată lumea, după ce închide fabrici şi centre ce cercetare, într-un plan de reducere a costurilor, potrivit Wall Street Journal.

Teva, unul dintre cei mai mari furnizori de medicamente din lume, nu a detaliat în ce locaţii va urma să disponibilizeze personalul. Majoritatea angajaţilor Teva sunt în Europa, 57.000 de oameni în timp ce în Statele Unite compania înregistrează 10.200 de angajaţi.

Furnizorul de medicamente a fost lovit puternic de un declin în preţuri în Statele Unite şi de o competiţie ridicată pentru cel mai vândut medicament al lor, un tratament pentru scleroza multiplă. De asemenea, trece printr-un punct sensibil şi la nivel de conducere, după ce membrii ai board-ului de conducere, care nu mai lucrează în acest moment în cadrul companiei, au aprobat o achiziţie majoră care a lăsat compania cu un nivel ridicat de debit.

La începutul acestui an, firma l-a numit pe Kare Schultz drept CEO, după această  poziţie a rămas liberă timp de 9 luni.

Schultz, care a ajuns la conducere în septembrie, a încercat să restaureze stabilitatea din bugetul companiei. Teva spune că planul lor de restructurare se va întinde pe doi ani şi că va tăia aproximativ 3 miliarde de dolari în costuri până la sfârşitul anului 2019, ceea ce va reduce costurile de bază ale companiei de 16,1 miliarde de dolari, nivel înregistrat în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO