Business Internaţional

Peste 100 de bancheri vor primi 50 de mil. euro de la banca germană Commerzbank în urma unui proces privind bonusurile angajaţilor

Peste 100 de bancheri vor primi 50 de mil. euro de la...

Autor: Marius Oncu

26.04.2013, 14:46 427

Commerzbank a cerut Curţii de Apel din Marea Britanie să respingă o sentinţă anterioară favorabilă bancherilor. Aceştia au susţinut că aveau dreptul la o parte dintr-un fond de 400 de milioane de euro constituit în 2008 pentru a încuraja angajaţii să rămână în bancă.

Cazul Commerzbank a fost respins vineri prin decizie unanimă a celor trei judecători de la Curtea de Apel care au analizat cazul.

Cei peste 100 de bancheri lucrau cu toţii la Dresdner Kleinwort în 2008, când instituţia financiară a fost preluată de Commerzbank de la Allianz. Ei afirmă că le-au fost promise bonusuri variind de la 15.000 de euro la 2 milioane de euro, dar au primit doar o zecime din aceste sume.

Cazul este urmărit cu atenţie în Germania, întrucât Commerzbank a fost sprijinită în două rânduri cu fonduri de stat în timpul crizei.

Commerzbank ar putea avea posibilitatea unui apel la Curtea Supremă, notează Financial Times. Banca a cheltuit deja milioane de euro în litigiul cu cei peste 100 de bancheri.

Instituţia de credit germană consideră că între bancă şi angajaţi nu a existat un contract angajant referitor la stimulentele financiare, iar valoarea bonusurilor comunicată acestora era provizorie şi normal să fie revizuită în contextul pierderii de 6,5 miliarde de euro înregistrată de operaţiunile de investment banking ale Dresdner în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO