Business Internaţional

Peste 10.000 de persoane, inclusiv români, ar putea fi victimele "sclaviei moderne" în Marea Britanie

Peste 10.000 de persoane, inclusiv români, ar putea fi...

Autor: Ioana Bojan

29.11.2014, 18:31 533

Între victimele "sclaviei moderne" figurează femei forţate să se prostitueze, angajaţi "sechestraţi" în gospodării şi lucrători pe câmp, în fabrici şi pe bărci de pescuit.

Potrivit datelor, printre victime se află persoane originare din peste 100 de ţări - cele mai multe din Albania, Nigeria, Vietnam şi Romania - dar şi adulţi şi copii născuţi în Marea Britanie.

Aceste date, care corespund anului 2013, reprezintă prima estimare oficială a fenomenului realizată de Guvern în Marea Britanie. Datele Centrului pentru combaterea traficului de persoane, din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva criminalităţii, evocau anul trecut 2.744 de victime în Marea Britanie.

Ministerul de Interne a lansat o strategie pentru a combate sclavia. Echipe speciale ale Poliţiei de frontieră vor lucra în principalele porturi şi aeroporturi pentru a identifica potenţiale victime, iar legislaţia va fi consolidată în vederea confiscării veniturilor obţinute din această activitate ilegală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO