Business Internaţional

Pesimism pe bursa din SUA, după ce un celebru investitor se declară "neutru"

 Pesimism pe bursa din SUA, după ce un celebru investitor se declară "neutru"

Autor: Radu Racu

16.02.2011, 10:25 22

Indicii bursieri americani au închis şedinţa de marţi înscădere, după ce ieftinirea petrolului a afectat sectorul energeticiar declaraţia miliardarului Ken Fisher (foto), un investitorimportant pe bursa, privind poziţia sa "neutră" a adus pesimism înpiaţă, scrie Reuters.

Opiniile investitorului miliardar Ken Fischer au devenit unbarometru pe bursa americană. În luna ocotmbrie a anului trecut elrâdea de îngrijorările legate de declinul pieţei. Evoluţiileulterioare au confirmat încredrea sa în creşterea cotaţiilor,acţiunile marilor companii reuşind să -şi dubleze preţul faţă deminimele atinse în luna martie 2009.

Acum Fisher crede că optimismul investitorilor este exagerat ."Sunt mai neutru ca niciodată în privinţa cotaţiilor", a delcaratinvestitorul care conduce propriul fond de investiţii, cu active de43 de miliarde de dolari.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis marţi în scăderecu 0,34%, iar S&P 500 a coborât cu 0,32%, în timp ce piaţaNasdaq s-a retras cu 0,46%. Pentru indicele S&P 500, şedinţa demarţi a fost cea mai proastă zi din 28 ianuarie.

Sectorul energiei a înregistrat cele mai mari pierderi, pierzând1,1% din capitalizare după deprecierea preţului petrolului Brent cupeste 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO