Business Internaţional

Pericolul serviciilor de sharing: Un turist a fost ucis de către cele trei gazde de la care a închiriat o cameră

sursa foto: Fox

Autor: Alex Ciutacu

05.11.2017, 07:45 555

Un bărbat de 36 de ani, Ramis Jonuzi, care a închiriat o cameră cu 30 de dolari pe noapte în Melbourne, Australia, prin intermedul platformei de house-sharing Airbnb, a fost ucis de către cele trei gazde, arată Fox.

Una dintre gazde l-a violat pe Ramis Jonuzi cu un obiect, arată The Guardian.

Jonuzi, care a lucrat ca şi zidar, stătea la noile gazde de mai puţin de o săptămână înainte de a fi ucis cu premeditare. Povestea unui prieten că plănuia să se mute curând deoarece nu îi plăcea „energia” gazdelor, raportează The Age.

Craig Levy, 36 ani, Ryan Smart, 37 ani, Jason Colton, 41 ani, sunt acum acuzaţi de crimă. Colton este acuzat şi de viol.

Evaluările primite de platforma Airbnb sunt de obicei de două tipuri. Unii clienţi spun că au avut parte de o experienţă plăcută şi că nu a fost nimic în neregulă, în timp ce alţii scot în evidenţă lipsa de securitate pe care o întâlneşte clientul cu privire la casa gazdelor.

„Pentru a petrece o noapte mai plăcută, cumpără un ciocan de 50 de dolari, loveşte-ţi mâna cu el şi dormi la urgenţe”, a scris un client.

Airbnb a emis un comunicat prin care a condamnat nefericitul incident. „ Nu există loc în cadrul platformei Airbnb pentru un astfel de comportament care distruge toate valorile pe care a fost construită comunitatea noastră. Am scos respectivele gazde din sistemul nostru iar platforma noastră va sta la dispoziţia autorităţilor cu orice au nevoie pentru a finaliza investigaţia”, transmite Airbnb.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO