Business Internaţional

Performanţă uriaşă! Naţionala feminină e în sferturile Mondialului de tenis de masă după ce a învins două reprezentative asiatice în mai puţin de şase ore

Performanţă uriaşă! Naţionala feminină e în...

Autor: Pro Sport

02.05.2018, 11:40 244

Reprezentativa feminină a României s-a calificat direct în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Halmstad (Suedia) în urma parcursului fără cusur de marţi.

 În mai puţine de şase ore, elevele lui Viorel Filimon au învins Taipei (3-0) şi Coreea de Nord (3-1), în etapa a patra, respectiv a cincea a Grupei C, câştigând astfel seria. Clasarea pe primul loc le asigură campioanelor europene en-titre prezenţa direct în sferturile de finală, fază în care vor întâlni câştigătoarea dintre  Taiwan şi Hong Kong. Dacă ar fi încheiat Grupa C pe locul 2, tricolorele ar fi fost obligate să joace un meci de baraj pentru pătrunderea între primele opt naţiuni ale lumii.

"Şcoala românească de tenis de masă şi-a arătat din nou valoarea. Fetele noastre sunt fete concurs, care se capacitează la maximum la fiecare meci de o asemenea intensitate. Mă bucur că foarte mulţi colegi din loturile asiatice mă întreabă şi acum care e secretul performanţelor noastre în această lume frumoasă a tenisului de masă", a declarat pentru ProSport Cristi Romanescu, preşedintele FRTM.

"Ca nişte adevărate campioane Eliza, Berni şi Dana s-au mobilizat şi au reuşit imposibilul, clasarea pe primul loc în grupă. Fetele noastre ne lasă mereu fără cuvinte", a completat pentru ProSport Beatrice Romanescu, managerul FRTM. Irina Ciobanu şi Adina Diaconu sunt celelalte două jucătoare din lotul României la CM din Suedia, sportive pe care Viorel Filimon, conform regulamentului ITTF,  se poate baza oricând.  "După ce s-a întâmplat cu Olanda, ne-a luat puţin timp pentru a ne revenit. Dar în meciul decisiv ne-am concentrat la maximum şi am jucat la cel mai înalt nivel. Asta e România!", a concluzionat Eliza Samara. 

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO