Business Internaţional

Percheziţii de amploare în Berlin: Poliţia caută membri ai grupării teroriste Stat Islamic

Percheziţii de amploare în Berlin: Poliţia caută...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

14.12.2017, 11:48 100

Poliţia germană desfăşoară, joi, percheziţii la mai multe locuinţe din oraşul Berlin, în căutarea unor presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, relatează agenţia DPA.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că au avut loc percheziţii în cursul dimineţii, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Biroul de presă al Procurorului General din Berlin a anunţat, prin intermediul contului de Twitter, că "investigaţia este în desfăşurare în zona urbană" şi vizează anumite persoane care ar fi aderat la organizaţia teroristă Stat Islamic.

Potrivit unor surse locale citate de agenţia DPA, suspecţii au legături cu Anis Amri, tunisianul care a intrat cu un camion în mulţimea aflată într-o piaţă de Crăciun din Berlin, anul trecut.

Publicaţia Berliner Zeitung a citat surse din cadrul investigaţiei potrivit cărora mai mulţi bărbaţi au fost reţinuţi, aceştia ajungând în Germania din Siria şi Turcia.

12 persoane au fost ucise şi alte cel puţin 70 au fost rănite în urma atacului din 19 decembrie 2016, revendicat de către Stat Islamic. Anis Amri a reuşit să fugă, ulterior fiind împuşcat mortal de către poliţiştii din nordul Italiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO