Business Internaţional

Pedepse care sfidează drepturile omului în Iran: 99 de lovituri de bici şi închisoare pentru doi poeţi pentru că au dat mâna cu persoane de sex opus

Pedepse care sfidează drepturile omului în Iran: 99 de...
28.10.2015, 12:40 2413

 Doi poeţi iranieni riscă 99 de lovituri de bici fiecare pentru că au dat mâna cu persoane de sex opus. Acesta este cel mai recent episod din încercarea autorităţilor iraniene să dea pedepse dure împotriva scriitorilor şi artiştilor, pentru a-i descuraja, potrivit asociaţiilor pentru drepturile omului, scrie CNN.

Poeţii Fatemeh Ekhtesari şi Mehdi Musavi, au fost de asemenea condamnaţi la câţiva ani în închisoare pentru ”insulte aduse celor sfinte” în scris, o decizie care a venit ca o lovitură pentru activiştii pentru drepturile omului.

”Arestările lui Ekhtesari şi Musavi şi condamnarea lor sunt o insultă la adresa justiţiei şi trimit un fior rece pe comunitatea deja lovită a artiştilor din Iran”, a spus Karin Karlekar, directorul Programului de Liberă Exprimare.  

Acest caz subliniază contrastul dintre imaginea moderată a abordării proiectată peste hotare de preşedintele Iranian Hassan Houhani şi modul în care se poartă în realitate autorităţile cu artiştii şi scriitorii în Iran. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO