Business Internaţional

PayPal este prima companie care iese din proiectul criptomonedei Libra a Facebook

PayPal este prima companie care iese din proiectul...

Autor: Departamentul Economic

05.10.2019, 10:13 115

Procesatorul de plăţi PayPal Holdings a anunţat că părăseşte Libra Association, entitatea care gestionează efortul condus de Facebook de a emite moneda digitală Libra, fiind primul membru care a ieşit din grup, anunţă Reuters.

PayPal a precizat că se va concentra pe activitatea sa de bază.

„Sprijinim aspiraţiile Libra şi vom continua dialogul cu privire la modalităţile de colaborare în viitor”, a declarat PayPal într-un comunicat.

Ca răspuns, Asociaţia Libra, cu sediul la Geneva, a declarat că este conştientă de provocările care urmează în încercările sale de a „reconfigura” sistemul financiar. „Tipul de schimbare care va reconfigura sistemul financiar pentru a fi dedicat oamenilor şi nu instituţiilor pe care le serveşte va fi greu. Acest angajament este mai important pentru noi decât orice altceva. Mai bine să ştim despre această lipsă de angajament acum, decât mai târziu ”, a spus Asociaţia Libra într-un comunicat. Facebook a refuzat să comenteze.

Facebook a anunţat că intenţionează să lanseze moneda digitală în iunie 2020 în parteneriat cu alţi membri ai Asociaţiei Libra, dar proiectul s-a confruntat cu scepticismul autorităţilor de reglementare din întreaga lume.

Reuters a raportat săptămâna trecută că Facebook ar putea amâna lansarea LIbra pentru a rezolva problemele legate de reglementare.

Şi Visa şi Mastercard Inc îşi reconsideră implicarea în Libra, pentru că nu doresc să se confrunte cu atenţia sporită a organismelor de reglementare, a anunţat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

Franţa şi Germania s-au angajat luna trecută să blocheze Libra în Europa şi au susţinut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

Odată cu ieşirea PayPal, Libra Association are acum 28 de membri, printre care Uber Technologies Inc, Lyft Inc şi Spotify Technologies.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO