Business Internaţional

Paul Manafort şi Rick Gates, plasaţi în arest la domiciliu

Paul Manafort

Paul Manafort

Autor: Mihai Draghici

30.10.2017, 21:39 82

Un judecător federal a aprobat luni seară solicitările procurorilor de plasare în arest preventiv la domiciliu a lui Paul Manafort şi Rick Gates. Judecătorul a fixat o cauţiune de zece milioane de dolari pentru Paul Manafort şi de cinci milioane de dolari pentru Rick Gates. Cei doi membri ai fostei echipe de campanie a lui Donald Trump susţin că sunt nevinovaţi. Vor trebui să sune zilnic la o secţie de poliţie şi pot părăsi locuinţele doar pentru a se întâlni cu avocaţii, pentru a veni în instanţă, pentru servicii medicale ori religioase.

Cei doi foşti şefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizaţi de 12 capete de acuzare, inclusiv conspiraţie împotriva SUA, spălare de bani şi declaraţii false. Paul Manafort, în vârstă de 68 de ani, s-a alăturat echipei de campanie a lui Donald Trump în martie 2016 şi a fost directorul acesteia în intervalul iunie-august 2016. Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internaţională care a desfăşurat activităţi de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO