Business Internaţional

Patru state din Europa bat palma pentru un proiect gigant de tehnologie: 29 de companii se aliniază pentru dezvoltarea de componente electronice

Patru state din Europa bat palma pentru un proiect gigant...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

18.12.2018, 15:27 1140

Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie au obţinut marţi acordul UE marţi pentru un grant de 1,75 miliarde de euro pentru un proiect comun de microelectronică, destinat să încurajeze investiţiile în dispozitive conectate la internet.

La proiect vor participa douăzeci şi nouă de companii şi institute de cercetare, printre care Robert Bosch, Infineon, STMicroelectronics, Osram, Carl Zeiss, GlobalFoundries şi Murata.

Comisia Europeană a declarat că este de aşteptat ca proiectul să atragă încă 6 miliarde de euro de la investitorii privaţi. Se preconizează că proiectul va fi finalizat până în 2024.

Scopul proiectului este dezvoltarea de componente electronice cum sunt cipurile sau senzorii care pot fi găsite în telefoane, computere, maşini de spălat, automobile sau alte dispozitive electronice, eficiente din punct de vedere energetic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO