Business Internaţional

Patru companii americane au ajuns să aibă ratingul mai mare decât SUA. Vedeţi aici care sunt

Patru companii americane au ratingul mai mare decât SUA

Autor: Radu Racu

07.08.2011, 09:10 1340

Criza financiară a făcut multe victimeprintre "behemoţii" corporatişti ai Americii, culminând vineri cuînsăşi nota acordată Statelor Unite, însă există câteva companiicare păstrează calificativul maxim.

Microsoft, grupul petrolier Exxon Mobil, Johnson&Johnson şiAutomatic Data Processing sunt cele patru companii cu notă maximăla balanţele financiare, scrie Business Insider.

Aproape 60 de companii americane au pierdut în ultimele treidecenii ratingul maxim, din care jumătate în ultimii 15 ani.

Agenţia de rating Standard&Poor's a retrogradatcalificativul acordat Statelor Unite pentru prima dată în istorie,de la AAA la AAĂ, cu perspectivă "negativă" oferind astfel olovitură puternică sistemului politic şi în acelaşi timp o criticăla adresa legislativului pentru eşecul de a reduce cheltuielile şide a echilibra bugetul. Este pentru prima dată când SUA pierderatingul maxim acordat de agenţia Standard & Poor's în anul1917.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO