Business Internaţional

Patru calităţi pe care trebuie să le aibă orice însoţitor de zbor

Patru calităţi pe care trebuie să le aibă orice...

Autor: Corina Zamfir

12.11.2016, 10:30 416

A fi însoţitor de zbor este o meserie care presupune mai mult decât servirea pasagerilor cu mâncare şi băuturi. Companiile aeriene urmăresc anumite calităţi specifice pe care o persoană trebuie să le aibă atunci când fac angajări.

Business Insider face o trecere în revistă a abilităţile necesare pentru posturile de stewardesă:

1.      Candidaţii trebuie să fie capabili să le ofere siguranţa pasagerilor

Potrivit Marisei Garcia, un scriitor în industria aviatică care a lucrat în acest domeniu mai mult de 20 de ani,  sarcina prioritară este ca membrii echipajului să ofere siguranţa pasagerilor.

Garcia se referă la însoţitorii de bord drept “profesonişti de siguranţă” şi spune că aceştia ar trebui să fie antrenaţi să salveze vieţi, să se descurce în situaţii medicale de urgenţă şi incendii şi să coordoneze în mod eficient evacuarea avionului.

2.      Aspectul fizic încă joacă un rol important

Un utilizator al platformei Quora, un site de tip întrebare – răspuns din California, susţine că înfăţişarea unei persoane face parte din procesul de recrutare. Aceasta şi-a dat nota 4 pe o scală de la 1 la 10 a atractivităţii (10 fiind cel mai atractiv) şi spune că în ciuda faptului că are calificarea necesară şi experienţă managerială şi de servire a clenţilor, niciuna dintre cele patru companii la care a aplicat nu i-a oferit un job.

Procesul de intervievare se termină atunci când componenta vizuală intră în discuţie, adaugă aceasta. Ea spune că dacă o companie este pusă să aleagă între doi candidaţi cu aceleaşi capacităţi, l-ar alege pe cel care are un aspect fizic mai atractiv.

3.       Cum te prezinţi tu pe tine poate face diferenţa

Nuralia Mazlan, care a fost însoţitoare de bord pentru două mari companii aeriene, spune că a avut ocazia să-şi întrebe angajatorul de ce a fost acceptată pentru acest post.

Spre uimirea ei, acesta a observat cum s-a comportat aceasta din momentul în care a intrat în încăpere şi până interviul a luat sfârşit. “De fapt, angajatorii i-au întrebat pe cei care ne luau măsurăturile de înalţine şi greutate să vadă dacă am interacţionat bine cu ei”, spune Mazlan.

4.      Alte atribute pe care companiile aeriene le urmăresc

În afară de cele prezentate mai sus, Garcia spune că mai sunt câteva calităţi generale pe care un însoţitor de bord ar trebui să de aibă:

·         Inteligenţă

·         Răbdare

·         Flexibilitate

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO