Business Internaţional

​Patru americani şi-au momit victimele cu aplicaţia Pokemon Go pentru ca ulterior să le jefuiască. “Să vezi cum Pikachu stă pe trotuar în faţa ta, este ca un vis îndeplinit”. Utilizatorii aplicaţiei au descoperit de la biserici abandonate, la cadavre aruncate în râuri.

​Patru americani şi-au momit victimele cu aplicaţia...

Autor: Liviu Popescu

12.07.2016, 22:20 5944

Patru tineri cu vârste cuprinse între 16 ani şi 18 ani din statul american Missouri sunt suspectaţi de poliţişti că au folosit funcţia de geolocaţie a aplicaţiei Pokemon Go pentru a-şi momi victimele departe de văzul lumii şi pentru ca ulterior să le jefuiască.

Poliştii explică că suspecţii au folosit aplicaţia Pokemon Go, cel mai nou joc pentru telefoanele inteligente, care pune la dispoziţia utilizatorilor o hartă reală, pentru a îi atrage pe utilizatori în locuri ferite, în care să îi jefuiască, scrie The Guardian.

Utilizatorul aplicaţiei trebuie să se plimbe în anumite zone indicate de aplicaţie pentru a captura faimoasele persoaneje din desenele animate Pokemon. La un anumit nivel al jocului, utilizatorii se pot întâlni cu alţi jucători de Pokemon Go pentru a se “duela” între ei. Astfel, cei patru americani reuşeau să ademenească alţi utilizatori în parcare.

Suspecţii au fost puşi sub acuzare pentru jaf, iar cauţiunea a fost stabilită la 100.000 de dolari.

“Să vezi cum Pikachu (un personaj din Pokemon-n.red) stă pe trotuar în faţa ta, este ca un vis îndeplinit”, spune unul dintre martori. Poliştii americani au avertizat că aplicaţia ar trebui folosită cu precauţie, mai ales de copii.

Pokemon Go avertizează jucătorii să stea departe de obstacolele din vecintăţile în care cutreieră în căutarea personajelor, dar la doar câteva zile de la lansare, deja a adus unii jucători în ipostaze bizare, mai scrie publicaţia britanică.

Utilizatorii au ajuns la spitale după ce au alergat după personajele imaginare în locuri periculoase, au descoperit noi locuri (o biserică abandonată care de fapt fusese o locuinţă), sau cel mai rău, aplicaţia a dus chiar la descoperirea de cadavre, cum s-a întâmplat vinerea trecută în statul american Wyoming.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO