Business Internaţional

Partea întunecată a muncii de acasă. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o boală de care suferă deja milioane de oameni din toată lumea şi nu vorbim despre coronavirus

Partea întunecată a muncii de acasă. Lucratul de...

Autor: Ioana Matei, Business Magazin

09.05.2020, 08:46 668

Singurătatea cauzată de muncă poate fi o problemă chiar şi atunci când toată lumea lucrează într-un birou. Dar trecerea bruscă la munca în regim remote poate creşte acest risc, avertizează jurnaliştii de la CNN într-un articol.
„Dacă ai lucrat cu oamenii o vreme şi ai avut parte de conectare faţă în faţă şi eşti obişnuit acelui mod de lucru, acum trecerea bruscă la munca de la distanţă cu conexiune redusă cu oamenii poate crea o problemă imensă”, a spus Ben Fanning, autorul „The Quit Alternative: The Blueprint for Creating the Job You Love Without Quitting”. „Este ca şi cum ai fi izolat pe o insulă”.

Chiar şi atunci când lucrezi acasă singur alături de soţia şi copiii care se joacă în jurul tău - poţi să te simţi singur din punct de vedere profesional.

Cercetările citate de CNN arată că singurătatea la locul de muncă poate să aibă efecte negative asupra performanţelor angajaţilor. Poţi să fii un angajat mai puţin eficient dacă ceilaţi colegi te consideră greu de abordat şi opresc colaborarea cu tine.
„Cu cât eşti mai singur, cu atât vei fi mai puţin eficient”, a spus şi Sigal Barsade, profesor de management la şcoala Wharton din candrul Univeristăţii din Pennsylvania.„Odată ce eşti singur, începi să îţi pierzi abilităţile sociale. Începi să te comporţi în feluri care promovează mai multă singurătate.”

„Simptomele” izolarii profesionale ar putea începe prin a comunica mai puţin despre tine. Angajaţii singuratici pot deveni mai precauţi în legătură cu posibilitatea de respingere de catre colegii lor, lucru care îi poate face să pară mai puţin abordabili, spune şi Hakan Ozcelik, profesor de management la Universitatea de Stat din California.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO