Business Internaţional

Parmalat a obtinut 7,5 mld. euro in justitie

07.04.2006, 00:00 13

Curtea Constitutionala de Justitie a Italiei a dat castig de cauza companiei Parmalat impotriva creditorilor acesteia, care trebuie sa plateasca daune in valoare de 7,5 mld. euro, precizeaza BBC News.

Compania a dat in judecata mai multe banci pentru faptul ca, desi stiau de situatia financiara precara a Parmalat, au continuat sa castige bani din comisioane.

Conform legislatiei italiene, companiile pot avea acces la banii din conturile proprii inainte de a declara faliment, daca bancile stiu ca respectiva companie se afla intr-o situatie financiara precara. Desi Parmalat avea datorii care se ridicau la 14 mld. euro in 2003, aceasta nu a declarat faliment, ci a fost pusa sub administratie speciala.

Bancile au pus la indoiala legalitatea aplicarii acestei reguli italiene in cazul Parmalat, sustinand ca aplicativitatea ei a avut loc dupa falimentul Parmalat.

Curtea Constitutionala italiana a decis ca nu exista argumente impotriva legalitatii acuzatiilor reprezentantilor Parmalat.

Parmalat mai are un proces pe rol prin care solicita despagubiri de 13 mld. euro, pretinzand ca bancile creditoare - printre care Citigroup, Union Bank of Switzerland, Deutshe Bank si Morgan Stanley - au agravat insolvabilitatea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO