Business Internaţional

Parlamentul Australiei a aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Parlamentul Australiei a aprobat legalizarea...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

07.12.2017, 10:53 84

În cadrul celei de-a treia lecturi, doar patru membri ai Parlamentului s-au opus proiectului de lege. Urale şi aplauze au fost auzite în clădirea legislativului de la Canberra, după mai multe ore de dezbateri şi discursuri.

"Acesta este Australia: corectă, diversă, iubitoare şi plină de respect pentru toată lumea. Este o zi minunată, care îi aparţine fiecărui australian", a declarat premierul australian Malcolm Turnbull, după votul final.

Votul în Parlament a venit ca urmare a unui referendum naţional care a durat două luni, în urma căruia 61% dintre cei peste 12 milioane de respondenţi au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Australia devine a 24-a naţiune care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex. Primele căsătorii vor fi oficiate după luna ianuarie a anului viitor, întrucât legislaţia australiană prevede o notificare din timp (minimum 30 de zile) privind astfel de intenţii.

Cuplurile de acelaşi sex care se căsătoresc în străinătate sau care au făcut-o deja vor primi în mod automat recunoaştere oficială din partea statului australian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO