Business Internaţional

Parisul bate Londra la atractivitatea pentru investitori

Parisul bate Londra la atractivitatea pentru investitori

Autor: Catalina Apostoiu

12.06.2018, 00:00 289

Parisul a devansat Londra ca fiind cel mai atractiv oraş european pentru investitori pentru prima dată în ultimul peste un deceniu, în condiţiile în care Brexitul îşi face simţit efectul, relevă un raport al Ernst & Young, citat de Bloomberg.

Oraşul francez a fost indicat ca ocupând prima poziţie pentru investiţii străine directe în raportul E&Y.

Ieşirea Marii Britanii din UE şi alegerea preşedintelui francez Emmanuel Macron s-au numărat printre motivele pentru care Parisul a întrecut Londra pentru prima dată de când EY a început să-şi publice raportul, în 2003. Londra a ocupat poziţia secundă, urmată de Berlin şi Frankfurt.

Potrivit raportului, bazat pe un sondaj realizat în rândul a 502 companii şi pe date de la EY şi IBM, investiţiile străine directe au crescut cu 10% în Europa anul trecut, cel mai scăzut nivel din 2013. Deşi Marea Britanie a ocupat primul loc cu 1.205 din cele 6.653 de noi proiecte de investiţii, numărul a fost cu doar 6% mai mare decât în 2016, indicând o încetinire a creşterii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO