Business Internaţional

Părintele gazelor de şist a murit

Foto: telegraph.co.uk

Foto: telegraph.co.uk

Autor: Claudiu Ilioiu

05.08.2013, 20:07 749

Timp de decenii, Barnett Shale a fost o enigmă. Petroliştii ştiau că în nordul statului Texas existau  formaţiuni cu cantităţi mari de gaz natural care se întindea pe kilometri întregi, dar au considerat exploatarea lor prea dificilă şi costisitoare, potrivit Financial Times. 

Un om a considerat contrariul şi a petrecut 17 ani imaginindu-şi cum să-l extragă. George Mitchell, fiul unui pastor grec, a fost inginerul care a folosit pentru prima dată metoda fracturării hidraulice pentru extragerea gazelor de şist. Mitchell a murit la vârsta de 94 de ani.

Mitchell a fondat si condus Mitchell Energy & Development, care a fost cumparata de Devon Energy Corp in anul 2002 pentru 3,5 miliarde de dolari, scrie The Guardian.

în anul 2011, el s-a alăturat iniţiativei lui Warren Buffett şi a semnat un acord cu celebra asociatia de caritate Giving Pledge (Warren Buffet si Bill Gates), făcându-şi publică intenţia de a renunţa la jumătate din avere pentru a fi donată în scop caritabil. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO