Business Internaţional

Paradoxul valutar: În Europa euro continuă să se deprecieze după ce Germania şi-a redus perspectivele de creştere economică din acest an. În România, euro creşte în raport cu leul

Paradoxul valutar: În Europa euro continuă să se...

Autor: Iulian Tenchiu

30.09.2019, 17:50 251

Moneda euro a continuat să se deprecieze luni şi a atins pragul minim din 2017, după ce s-a raportat public faptul că cele mai importante instituţii economice din Germania şi-au redus prognoza de creştere pe 2019, scrie CNBC.

Euro s-a depreciat cu 0,3% în faţa dolarului şi a ajuns să se tranzacţioneze pentr 1,09 dolari.

Moneda europeană nu a scăzut doar în faţa dolarului ci şi în faţa lirei sterline, depreciându-se cu 0,5%.

 Producţia industrială germană a scăzut în iulie mai mult decât era de aşteptat, întrucât tensiunile comerciale dintre Washington şi Beijing, dar şi încrederea slabă a investitorilor au continuat să apese greu pe umerii celei mai mari economii europene.

Germania este în pericol de a se confrunta cu o recesiune fondul escaladării protecţionismului care afectează gigantul exportator. Problemele naţiuni nu se opresc aici, pentru că potrivit indicelui de încredere, investitorii consideră că economia germană este pe cale să atingă nivelul din 2010.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO