Business Internaţional

Paradox: Una dintre cele mai afectate ţări de pandemie nu promovează purtarea măştilor. Guvernul englez nu recomandă purtarea acestora în birouri

Paradox: Una dintre cele mai afectate ţări de pandemie...

Autor: Andreea Tobias

15.07.2020, 13:28 120

Guvernul englez nu recomandă purtarea măştilor de protecţie în birouri, a spus ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, citat de Reuters. 

Matt Hancock a spus că Guvernul nu a recomanda ca oamenii să poarte măşti în birouri, după speculaţiile potrivit cărora acestea ar deveni obligatorii, la fel ca în magazine.

„Nu vom recomanda măşti în birouri”, a declarat Hancock pentru Sky News.

Măştile de protecţie devin obligatorii în magazinele din Anglia începând cu data de 24 iulie, după ce cabinetul de miniştri s-a împărţit în două tabere, a scris The Guardian. În timp ce unii miniştri au spus că purtarea măştii ar trebui lăsată la alegerea personală a fiecăruia, alţii au spus că această măsură trebuia luată mai devreme.

Noua legislaţie va intra în vigoare vineri, 24 iulie, cu toate că riscul răspândirii noului virus ar putea creşte în următoarele 10 zile din cauza măsurilor de relaxare. Decizia Guvernului englez a venit la o săptămână după ce Nicola Sturgeon, primul-ministru scoţian, a anunţat că purtarea măştilor va fi obligatorie în magazinele din Scoţia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO