Business Internaţional

Papa Francisc: Să nu ne mai plângem de ce ne împiedică pandemia să facem. Să ne gândim la nevoiaşi

Papa Francisc: Să nu ne mai plângem de ce ne...

Autor: Andreea Tobias

20.12.2020, 17:36 68

Papa Francisc le-a spus credincioşilor prezenţi la „Angelus” în Piaţa Sfântul Petru şi celor care Îl urmăresc online să se gândească la nevoiaşii la care nu se gândeşte nimeni, în loc să se plângă de ceea ce îi împiedică pandemia să facă.

„În acest moment dificil, în loc să ne plângem de ceea ce ne împiedică să facem pandemia, să facem ceva pentru cei care au mai puţin: nu un dar în plus pentru noi şi pentru prietenii noştri, ci pentru o persoană nevoiaşă la care nimeni nu se gândeşte”, a spus Papa Francisc la „Angelus”.

Papa Francis i-a invitat pe credincioşi să trăiască „în spiritul autentic al solidarităţii şi al apropierii de cei care au nevoie”.

„Să nu ne lăsăm învăluiţi de consumismul care ne-a furat Crăciunul”, a transmis Papa Francisc.

Suveranul Pontif a invitat pe toată lumea să „trăiască restricţiile impuse de pandemie ca mijloc de purificare a modului de a trăi Crăciunul, ieşirea din consumism, transformând sărbătoarea într-un moment mai religios şi mai adevărat”.

Papa Francisc le cere credincioşilor să facă din Crăciun „o oportunitate de reînnoire interioară, rugăciune, convertire, pentru a face paşi înainte în credinţă şi fraternitate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO