Business Internaţional

Papa Francisc renunţă la exerciţiile spirituale din postul Paştelui, din cauza unei răceli

Papa Francisc renunţă la exerciţiile spirituale din...

Autor: Ana Obretin

01.03.2020, 16:43 62

Papa Francisc renunţă la exerciţiile spirituale din postul Paştelui, alături de membrii Curiei, din cauza unei „răceli”. Suveranul pontif a rostit, duminică, de la fereastra palatului apostolic, rugăciunea Angelus.

Adresându-se credincioşilor, papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, s-a întrerupt de două ori din cauza unor crize de tuse.

„Din nefericire, o răceală mă constrânge să nu particip anul acesta la exerciţiile spirituale din postul Paştelui”, a declarat, duminică, papa, înainte de rugăciunea Angelus, rostită în Piaţa Sfântul Petru, de la fereastra palatului apostolic.

„Nu există nicio probă care să ne facă să diagnosticăm altceva decât o uşoară indispoziţie”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, întrebat de jurnalişti, în contextul epidemiei cu noul coronavirus din China.

Aceasta este pentru prima dată când papa Francisc îşi anulează evenimente pe atât de multe zile de la începutul mandatului său, din martie 2013.

Suveranul se bucură de o stare a sănătăţii în general bună, dar, în tinereţe, i-a fost extirpată o bucată dintr-un plămân din cauza unei infecţii respiratorii. De asemenea, el suferă de sciatică, motiv pentru care se deplasează cu dificultate.

Italia a devenit recent ţara europeană cu cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu noul coronavirus. Autorităţile au confirmat peste 800 de pacienţi, majoritatea în nordul ţării.

Numărul ţărilor afectate de noul coronavirus apărut în China a ajuns la aproape 60 şi printre acestea se numără şi România.

Peste 84.000 de persoane au fost infectate, numărul deceselor depăşind 2.800.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO