Business Internaţional

Papa Francisc anunţă înfiinţarea Zilei mondiale a bunicilor şi a vârstnicilor

Papa Francisc anunţă înfiinţarea Zilei mondiale a bunicilor şi a vârstnicilor. Aceasta va fi sărbătorită de întreaga Biserică în a patra duminică a lunii iulie. 

O zi mondială pentru bunici şi vârstnici în general pe care întreaga Biserică Catolică o va sărbători în a patra duminică a lunii iulie - a fost anunţul pontifului după rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică, în biblioteca Palatului Apostolic din Cetatea Vaticanului, scrie Corriere.

„Bătrâneţea este un dar, bunicii sunt adesea uitaţi şi uităm de această bogăţie de a ne păstra rădăcinile şi a le transmite mai departe”, a spus Papa Francisc.

Anul acesta, aniversarea va cădea pe 25 iulie.

„Dragi fraţi şi surori, în 2 februarie vom celebra sărbătoarea Prezentării lui Isus la Templu, când Simeon şi Ana, amândoi în vârstă, iluminaţi de Duhul Sfânt, l-au recunoscut în Isus pe Mesia. Duhul Sfânt trezeşte şi în zilele noastre în cei în vârstă gânduri şi cuvinte de înţelepciune: glasul lor este preţios pentru că acesta cântă lauda lui Dumnezeu şi păstrează rădăcinile popoarelor. Ei ne amintesc că bătrâneţea este un dar şi că bunicii sunt inelul de legătură dintre diversele generaţii pentru a transmite tinerilor experienţa de viaţă şi de credinţă. Bunicii, de atât de multe ori sunt uitaţi şi noi uităm bogăţia de a păstra rădăcinile şi de a transmite. De aceea, am hotărât să înfiinţez Ziua mondială a bunicilor şi a persoanelor în vârstă, care se va marca în toată Biserica în fiecare an în cea de-a patra duminică a lunii iulie în apropierea celebrării liturgice a Sfinţilor Ioachim şi Ana, bunicii lui Isus. Este important ca bunicii să se întâlnească cu nepoţii şi ca nepoţii să se întâlnească cu bunicii pentru că, după cum spune profetul Ioel, bunicii în faţa nepoţilor vor avea vise, vor avea speranţe, iar tinerii vor prinde putere de la bunici, vor merge mai departe, vor proroci. Chiar pe 2 februarie este sărbătoarea întâlnirii bunicilor cu nepoţii”, a spus pontiful, conform Vatican News.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.